Livet

Status på sygemelding

Der er gået to måneder, siden jeg blev fuldtidssygemeldt fra mit studie med en foreløbig tidshorisont, der hed til og med januar. De seneste uger har jeg derfor været i intens tænke-/føleboks over, om jeg var klar til at vende tilbage til studiet på deltid. Jeg har haft rigtig svært ved at træffe en beslutning og har talt meget med både familie, veninder, læge og psykolog om fordele og ulemper ved at starte nu eller vente.

Der er ingen tvivl om, at min krop siger “vente”. Tanken om at sidde til en forelæsning igen gør mig nærmest angst. Jeg mærker fysisk, hvordan jeg får vejrtrækningsbesvær og noget, der bedst beskrives som en følelse af forstening af mit hjerte – ligesom da jeg sad til forelæsning for et par måneder siden. Forsvinder den følelse nogensinde (“nogensinde” som i “i løbet af min tid som studerende”)? Jeg aner det ikke. Jeg har helt afgjort fået det bedre i løbet af min fuldtidssygemelding, og derfor virker det dejlig sikkert at fortsætte hen ad den vej lidt endnu. Men spørgsmålet er, om jeg så i virkeligheden bare skubber angsten ud til en fremtidig studiegenopstart.

Al fornuft siger mig, at det trods alt er bedre at starte nu end at vente; Jeg kan tage et mere interessant valgfag ved at starte nu end ved at vente, eksamensformen virker meget overskuelig, og jeg kan holde lang sommerferie (!) i stedet for at skulle bruge en del af min sommer på summer university. Jeg har rykket mig en del, siden jeg blev sygemeldt og er blevet meget mere opmærksom på, hvad der er vigtigt, og hvad der ikke er. Det eneste, der egentlig taler imod, at jeg starter på deltid nu, er angsten for at få tilbagefald, og er det ikke noget med, at man ikke skal lade angsten styre ens liv?

“Hvis det går helt galt, kan du jo altid blive fuldtidssygemeldt igen”, får jeg at vide af positive mennesker. Og de har jo ret. Men shit, jeg tror ikke, man kan sætte sig ind i, hvor vanvittigt angstprovokerende det er at risikere, at “det går helt galt” igen, hvis man ikke selv har været i samme situation.

I morgen trodser jeg angsten og tager til forelæsning for første gang i to måneder. I må meget gerne sende mig en kærlig tanke eller syv fra kl. 12-15.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *