Livet

Om ikke at komme ind på sit drømmestudie

Lige nu sidder tusindvis af unge og venter spændt på svar på deres ansøgninger til videregående uddannelser, og selvom mange vil ånde lettet op, når uret viser 00.01, må vi desværre også konstatere, at mange får knust deres drømme. For godt to år siden fik jeg afslag på min drømmeuddannelse.

Jeg har i mange år vidst, at jeg gerne vil arbejde med skriftlig kommunikation af en art, og engang i gymnasiet begyndte jeg at få øjnene op for journalistik. I løbet af mit andet sabbatår startede jeg på højskole, hvor jeg fik mulighed for at nørde journalistik, og jeg blev efterhånden helt sikker på, at jeg ville læse til journalist på Journalisthøjskolen i Aarhus. Jeg tog til optagelsesprøve, kom til samtale, men gik desværre ikke videre derfra, hvilket var en kæmpe skuffelse for mig. Det var egentlig ikke så meget selve afslaget, der slog mig ud, for jeg vidste, at jeg havde masser af andre gode muligheder for at ende i den slags job, jeg drømte om – men det var forventningspresset fra både mig selv og andre, der for alvor kom til udtryk, da håbet ikke blev til virkelighed.

Jeg endte med at søge ind på min plan B – International Virksomhedskommunikation på Aarhus Universitet – og blev optaget som forventet. Efter denne sommerferie starter jeg på 5. semester på den uddannelse, der skulle vise sig at åbne nogle døre, jeg slet ikke vidste kunne åbnes, og jeg er nu overbevist om, at min plan B er bedre for mig end min plan A.

Men for at være helt ærlig, så er International Virksomhedskommunikation ikke mit drømmestudie. Og det havde journalistuddannelsen eller nogen som helst anden uddannelse nok heller ikke været, for selve studielivet gør mig rastløs. Men jeg kan se muligheder i det, som jeg senere kan drage nytte af, og det tror jeg, er det vigtigste – uanset om det så er drømmeuddannelsen eller ej.

Til alle jer, der ikke kommer ind på det, I drømmer om: Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting! Der findes så utrolig mange forskellige uddannelser, og selvom én lyder bedre end alle de andre, så betyder det ikke, at det er den eneste rigtige for jer. Nogle gange er plan A ikke den bedste plan, bare tilfældigvis den første – så giv lige plan B, C og D en chance. Og hvis I ikke har en plan B, så tag et sabbatår (mere), udforsk og udfordr jer selv og jeres styrker og svagheder – den tid er så godt givet ud (også selvom nogle folk i jakkesæt mener, at vi skal skynde os videre NU)! I har min opbakning, og det hele skal nok gå <3

Held og lykke!

2 thoughts on “Om ikke at komme ind på sit drømmestudie”

  1. Jeg har selv prøvet at gå præcis samme vej som dig. Men endte med at studere journalistik. Jeg ved ikke, om IVK eller journalistik var mit drømmestudie, for jeg ville gerne arbejde med kommunikation. I dag kan jeg dog mærke, at en journalistuddannelsen har medført, at jeg tit kommer foran i køen i forhold til kommunikationsjobs, som jo efterhånden er svære at få med alle de kommunikationsuddannelser og ansøgere! 

    Men du har ret, drømmestudiet kan tit blive hypet op. Kan godt forstå, at studenter i dag ikke ved, hvad de skal, fordi alle taler om drømmestudiet <3 

    1. Hvor spændende at høre om din vej gennem uddannelsesjunglen/jobmarkedet, Frederikke! Og sjovt at du lige har gået med de samme overvejelser som mig. Jeg overvejer meget at tage en kandidat i journalistik, men nu må vi se, hvor jeg ender – der er jo mange muligheder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *