Livet

9 (SU-venlige) ting, jeg skal lave i sommerferien

Jeg skal stadig lige forstå, at jeg har sommerferie allerede. Jeg er kommet godt hjem fra udveksling og nyder lige nu sommerhuslivet med min familie. Resten af min lange sommerferie vil jeg bruge på alle de ting, jeg normalt ikke når i hverdagen. Jeg ved nærmest ikke noget bedre end en (næsten) tom kalender, hvor der er masser af plads til, at jeg selv former dagene præcis som jeg har lyst til, og jeg har altid masser af idéer til, hvad jeg skal tage mig til.

Min sommerferie kommer ikke til at indebære eksotiske rejser til Maldiverne eller andet i den stil – mit SU-budget sørger for, at mine ben forbliver placeret solidt på den danske jord (måske lige med undtagelse af en lille ferie med veninder eller besøg hos familie/venner uden for Danmark). Derfor burde de fleste af jer også kunne være med på nedenstående aktiviteter, og selvom ingen af aktiviteterne er specielt groundbreaking, så tænker jeg, at det egentlig er meget fint bare at glæde sig til de helt små ting ved den danske sommer.

I sommerferien skal jeg:

  • Læse. Jeg har en stor bunke bøger liggende, som jeg glæder mig til at gå i gang med, og nogle af bøgerne er jeg allerede startet på, men gået i stå med igen pga. manglende læselyst i studiehverdagen. Heldigvis er læselysten vendt stærkt tilbage, så jeg glæder mig til at ligge i en hængekøje med en god bog. Hvis nogle af jer kunne bruge inspiration til, hvad I skal læse, så udgiver jeg snart et indlæg om, hvilke bøger der er på min læseliste.
  • På NorthSide. Jeg har meldt mig som frivillig sammen med min barndomsveninde, så udover at jeg glæder mig helt vildt til at opleve en masse fed musik og få en sjov oplevelse sammen med min veninde, så glæder jeg mig også over, hvor SU-venligt det kan være at tage på festival, når bare man er klar på at knokle lidt af tiden.
  • Spise vanvittigt mange is. Det her er én af de helt små glæder ved sommeren, men ikke desto mindre en ting, jeg glæder mig virkelig meget til. Hvis I har tips til, hvor man køber de bedste is i hhv. Aarhus og København, så siger I bare til!
  • Flytte. Fra en lille aktivitet til en stor (og ikke helt så SU-venlig) aktivitet: Jeg skal flytte i løbet af sommeren. Lige nu har jeg nemlig ikke et sted at bo, men jeg står på venteliste til en lang række boliger i Aarhus, så jeg venter (u)tålmodigt med krydsede fingre på, at det forhåbentlig lige om lidt bliver min tur til at blive tilbudt en lille lejlighed, hvor jeg kan skabe mit helt eget hjem. Og så skal jeg indrette, og jeg GLÆDER mig!
  • Strikke. Jeg føler virkelig, min indre pensionist kommer til sin ret, når jeg finder strikketøjet frem. Jeg kunne strikke, da jeg var yngre, men havde i løbet af de seneste år glemt, hvordan man gjorde. Sidste sommer besluttede jeg mig så for at genoptage det, og jeg har siden bare strikket nogle helt basic ting som håndklæder og karklude. Men nu har jeg sgu købt en strikkeopskrift på en trøje, jeg vil lave til mig selv, så det skal nok blive udfordrende!
  • På ARoS. Noget af det, jeg glæder mig til at komme tilbage til ved Aarhus, er ARoS. Jeg bliver aldrig træt af at gå en tur i regnbuen, og jeg glæder mig til at opleve udstillingen The Garden, som vokser hen over sommeren, og som jeg indtil videre kun har set virkelig flotte billeder fra.
  • Dyrke yoga i 31 dage. Jeg havde yoga som valgfag, da jeg gik på efterskole for efterhånden mange år siden, men siden da er jeg helt kommet ud af rutinen og har oplevet at blive enormt svimmel og utilpas, når jeg har prøvet at genoptage det. Nu har jeg hørt meget godt om 31 days of yoga with Adriene, og tænker at det er en god måde at starte ud igen. Så må vi se, om jeg bliver bidt af det!
  • I Botanisk Have i København. Jeg har faktisk aldrig været der, og der ser simpelthen så fint ud, så der skal jeg helt sikkert forbi på et tidspunkt i løbet af sommeren. Palmehuset ser ud til lige at være et sted for mig, og jeg forudser, at jeg kommer til at tage sådan ca. 1500 billeder af alle de smukke detaljer der.
  • Tegne. Jeg har altid elsket at tegne, og da jeg var lille, så man mig nærmest aldrig uden farveblyanter og en tegneblok. I hverdagen får jeg ikke rigtigt tegnet, men når jeg har fri, elsker jeg stadig at fordybe mig i blyantsstreger. Jeg savnede mit tegnegrej flere gange under min tid på udveksling, så jeg er glad for nu at have mulighed for at gøre noget ved min tegnetrang.

Jeg glæder mig allermest til bare at tilbringe min tid sammen med søde mennesker og (som jeg skrev her) til at få lidt ro på. Jeg er ikke i tvivl om, at det nok skal blive en rigtig dejlig sommer, og jeg ønsker jer det samme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *