Livet

7 forskelle på danske og engelske studerende

Som I ved, tilbringer jeg dette semester i England, og nu hvor mit udvekslingsophold synger på sidste vers, synes jeg, det er sjovt at tænke over, hvilke indtryk opholdet har givet mig. På trods af at jeg ikke er specielt langt væk fra Danmarks trygge rammer, og at jeg tidligere har boet i London efter gymnasiet, så har Leeds alligevel været helt anderledes end noget andet, jeg ellers har oplevet. Faktisk har det været lidt af et kulturchok for mig at flytte her til byen. Derfor har jeg lavet en liste over de mest iøjnefaldende forskelle, jeg har oplevet, mellem danske og engelske studerende. Læs med her:

  • Danske studerende rocker #nomakeup-bølgen, mens de engelske studerende ikke sætter deres ben på uni uden at have brugt hele morgenen på at contour’e. Jeg har virkelig tit følt mig som en grå mus, når jeg er troppet op til forelæsning helt au naturel og sat mig sammen med en flok piger, der ligner dem, jeg normalt kun ser hos MAC i Magasins beauty-afdeling.
  • Engelske studerende er meget mere åbne over for fremmede og nemmere at falde i snak med end danskere er. Mine engelske medstuderende har sørget for at tilføje mig til deres facebookgruppe, så jeg ikke følte mig udenfor, de spørger nysgerrigt ind til mig, vinker og smiler til mig, hver gang vi støder på hinanden og har i det hele taget gjort det vildt nemt for mig at komme hertil uden at kende nogen. Den åbenhed kunne danskerne virkelig godt lære noget af!
  • Engelske studerende har hver især to vidt forskellige garderober: Én med hverdagstøj og én med festtøj. Pigernes hverdagstøj indebærer ofte leggings brugt som bukser, hvilket ingen danskere har gået med, siden de var teenagere i arto-tiden, mens festgarderoben består af stropløse satinkjoler og 15 cm høje stiletter. Her er danske studerendes garderobe lidt mere jævn og kedelig – f.eks. går jeg aldrig selv i byen i noget, jeg ikke også ville tage på til forelæsning.
  • Danske studerende kender deres undervisers navn, men der er nærmest ingen chance for, at underviseren kender de studerendes navne. I England har de studerende et meget tættere forhold til deres undervisere, og underviserne er meget opmærksomme på de studerendes trivsel. De studerende og underviserne joker ofte med hinanden, og underviserne står altid klar med en hjælpende hånd til dem, der har svært ved at få alle ender til at nå sammen. Jeg kommer klart til at savne den mere menneskelige omgang med hinanden, når jeg vender tilbage til den danske skolebænk.
  • Engelske studerende er generelt virkelig unge i forhold til danske studerende, og når mine engelske medstuderende ikke engang er fyldt 19 endnu, kan jeg godt føle mig virkelig gammel, når jeg fortæller, at jeg er 24 og stadig har tre år tilbage af min uddannelse.
  • Måske netop fordi de danske studerende er lidt ældre og lidt mere modne end de engelske studerende, er der stor forskel på, hvordan vi fester. De første gange jeg var i byen herovre, var jeg helt chokeret over, hvor meget folk væltede rundt, når jeg var vant til, at de fleste danske studerende for længst er færdige med at drikke sig teenage-stive og ligge og brække sig på gaden.
  • Danske studerende lever ret sundt i forhold til engelske studerende. Englænderne tager chips, slik og sodavand med som snacks til undervisning og ville nok synes, det var helt vildt mærkeligt at sidde og spise et æble og drikke postevand i en pause, som danskerne gør. Jeg har endda oplevet, at ingen af de engelske studerende løftede et øjenbryn, da en medstuderende havde taget et glas karamel-agtigt smørepålæg med til undervisning og spiste det ved at dyppe sine fingre i det og slikke det af. Altså, det har uden tvivl været en lækker snack, men jeg er heller ikke i tvivl om, at der godt nok ville blive sendt nogle blikke, hvis jeg gjorde det samme til holdundervisning i Danmark!

Så hvad kan vi danskere lære af englænderne? Vi skal klart lære at være mere åbne over for andre. Både ganske simpelt at være imødekommende over for fremmede, men også at acceptere hinandens forskelligheder, droppe janteloven og bare gøre vores ting.

Jeg kan kun opfordre til at rejse ud, når I har mulighed for det! Man lærer så meget om både en anden og ens egen kultur af det. Jeg har haft sådan et fedt semester herovre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *